Trainingen OZC Cascade


OZC Cascade geeft trainingen en bijles op het gebied van dyslexie, dyscalculie,  Remedial Teaching, gedrag, studiebegeleiding.


Mogelijkheden trainingen, begeleiding, remedial teaching en bijles


Onderwijs en Zorg


Dyslexiebehandelingen

U kunt bij ons terecht voor (vergoede)dyslexiebehandelingen. Dit geldt zowel voor de ernstige, enkelvoudige dyslexie, als voor dyslexie die buiten de vergoede zorg valt.

Lees meer

Dyslexie groep 2 en 3

Het nieuwe programma ‘Spellen met Specht’ voor kinderen van groep 2, waarvan wordt verwacht, dat zich problemen kunnen gaan voordoen in groep 3.
Lees meer

Dyscalculiebehandelingen

Als eenmaal bekend is dat een kind of student ernstige rekenproblemen of dyscalculie heeft, is een belangrijke vraag: “Wat kunnen we doen om hem of haar te helpen?”
Lees meer

Remedial Teaching Basisonderwijs en bijles


Citotraining

Heeft uw kind last van faalangst wanneer er toetsen gemaakt worden? Zijn er toetsonderdelen waar uw kind moeite mee heeft?

Lees meer

Schrijven (fijne motoriek)

Vaak gaan leerproblemen samen met een slordig handschrift. Voor deze kinderen hebben wij de methode Schrijfdans.

Lees meer

(Werkwoord)spelling

Heeft uw kind moeite met spelling? Maakt hij/zij veel fouten in het schrijven van woorden of levert werkspelling problemen op?

Lees meer

Begrijpend lezen

Heeft uw kind moeite met begrijpend lezen? Lukt het niet om een voldoende score te halen ondanks een voldoende technisch leesniveau?

Lees meer

Rekenen

Voor kinderen en studenten is het mogelijk om rekenbegeleiding te krijgen. Hulp inzetten begint al in de basisschool. Hoe ouder, hoe langer het duurt voordat de achterstand weer is ingelopen.

Lees meer

Werkgeheugentraining

Werkgeheugentraining: Jungle Memory: Het werkgeheugen blijkt één van de belangrijkste voorspellers van schoolsucces te zijn. Problemen met het werkgeheugen hebben dan ook een grote impact op het leren.

Lees meer

Snel leren leuk leren

Zit je in groep 8 of de brugklas en wil je nu alvast aan de slag om goed te leren leren? Wil je ontdekken of de cursus “Snel leren = leuk leren” jou straks gaat helpen om meer en makkelijker te leren in minder tijd?

Lees meer

Brugklastraining

Leerlingen van de groep 8 van de basisscholen uit Emmeloord en de Noordoostpolder, verlaten de basisschool. Na een welverdiende zomervakantie starten ze op het Voortgezet Onderwijs.

Lees meer

Gedrag


Faalangsttraining Dyslexie

Heb jij dat nu ook? Je bent dyslectisch. Je werkt hard, je let altijd goed op, maar haalt vaak nog lage cijfers. Altijd maar extra werk, altijd extra tijd. Je wordt onzeker, bang om te falen.

Lees meer

Weerbaarheidstraining

Wij kunnen allemaal manieren leren om ons zelfverzekerd te voelen. Zelf wanneer we moeilijke dingen meemaken. Het leren aanpakken van moeilijke situaties helpt om ons prettiger te voelen.

Lees meer

Faalangsttraining

Zeker in balans: Ieder kind heeft wel een last van stress of een beetje gezonde spanning.  Maar bij sommige kinderen loopt deze stress en spanning zo hoog op dat ze niet meer kunnen presteren.

Lees meer

Matrixcoaching

Ben jij een echte beelddenker? Dan is de MatriXmethode misschien wel iets voor jou? De coaching is voor alle leeftijden. Is eenvoudig en oplossingsgericht.

Lees meer

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde kinderen zijn in staat om goed en snel te leren. Daarom zou je verwachten dat zij goed en gemakkelijk functioneren thuis en op school. Dat is echter lang niet altijd het geval.

Lees meer

Impulstraining remweg

Vooral voor kinderen met ADHD geven wij de training Remweg. Bij Remweg leren kinderen zich minder druk en impusief te handelen, door eerst te leren stoppen, kijken en luisteren.

Lees meer

Studiebegeleiding


Dyslexie en Engels

Help mijn kind heeft dyslexie en moet Engels leren? Dat kan problemen geven! Als je dyslexie hebt, heb je moeite met de klank-tekenkoppeling.
Lees meer

Faalangsttraining

Faalangsttraining Dyslexie de baas. Voor leerlingen van het V.O. en M.B.O. We komen 6 keer bij elkaar in een klein groepje.
Lees meer

Dyscalculiebegeleiding

Loop je vast met rekenen op school? Heb je even extra hulp nodig op een bepaald gebied van rekenen? Wij geven individuele rekenbegeleiding.

Lees meer

Snellezen (volwassenen)

Cursus: Snellezen voor volwassenen. Ben jij nog aan het studeren, moet je voor je werk veel lezen of lees je voor je plezier veel boeken?
Lees meer

Studievaardigheden

Snel leren = leuk leren! Dat geldt helaas niet voor iedereen. Speciaal voor scholieren en studenten die leren lastig vinden, hebben wij in Emmeloord een training.
Lees meer

Volwassen lezen/schrijven

De begeleiding en training van laaggeletterde (jong)volwassenen. Heeft u altijd al beter willen leren lezen of schrijven? Dan is deze training misschien voor u.
Lees meer

Volwassenen en dyslexie

Dyslexie is meer dan moeite hebben met lezen en schrijven! Vaak hebben volwassenen met dyslexie een lange en zware weg afgelegd om te komen waar ze nu zijn.

Lees meer