MatriXcoaching?

De MatriXmethode van Onderwijs Zorg Centrum Cascade is zeker iets voor jou als jij een echte beelddenker bent. Deze kortdurende coaching techniek kan worden ingezet bij leerproblemen en angsten.

Ben jij een echte beelddenker?

Iedereen heeft zijn eigen informatiesysteem. Sommige kinderen of volwassenen leren beter door te denken in beelden. Is jouw kind een beelddenker? Dan leren wij je kind om de basisinformatie op te slaan via beelden. Maar we leren ook hoe de informatie weer vlot opgehaald kan worden uit het geheugen.

Wat ga je doen tijdens de MatriXcoaching?

Wat kun je opslaan via beelddenken?

MatriXmethode toepassen bij emoties of angsten

De MatriXmethode kan ook goed ingezet worden als je lichte klachten hebt. Bijvoorbeeld emoties of angsten.

  • Emoties zoals verlegenheid, pesten, zich afgewezen voelen, niet weerbaar zijn. 
  • Angsten zoals angst voor monsters, angst om te gaan slapen, buikpijn voor het naar schoolgaan, tandarts angst, angst voor de citotoets of examenvrees.


Met de MatriXmethode leer je hoe jezelf problemen kan aanpakken en oplossen. Voorkom langdurige en ineffectieve gesprekken en maak gebruik van deze korte (3 sessies) interventie techniek.

Door middel van coaching en beelddenken worden negatieve ervaringen omgezet in positieve beelden. Hierdoor kun je nog terug denken aan een nare gebeurtenis, maar het heeft geen invloed meer op jouw functioneren.

De MatriXcoaching is voor alle leeftijden, eenvoudig en oplossingsgericht.

Wil je hier meer over weten of inschrijven?