Heb jij een hulpvraag?

Bij OZC Cascade kan je terecht voor onderzoek en diagnostiek op het gebied van leerproblemen, ontwikkelingsproblemen en kinder- en jeugdpsychologie

Onderwijs Zorg Centrum voor diagnostiek en onderzoek

Loopt je kind vast op school of in de thuisomgeving? Leren en opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Soms is er meer aan de hand. Ieder kind zit wel eens niet zo lekker in zijn vel. Dat kan allerlei oorzaken hebben en meestal gaat dit vanzelf weer over. Maar wanneer een kind zich al langer niet lekker voelt en dit invloed heeft op het gedrag en de stemming van het kind, dan is het belangrijk om naar oplossingen te zoeken door middel van onderzoek en diagnostiek.

Bij het afnemen van onderzoek kan het zijn dat onderstaande vragen bij jou als ouder spelen.  

De ontwikkeling van het kind kan verstoord raken en ervoor zorgen dat je kind in een vicieuze cirkel raakt. Het kind gaat vaak zorgelijk gedrag vertonen, zoals concentratieproblemen, woede aanvallen, onzekerheid, angst, moeite met het maken van vriendjes of het moeilijk kunnen leren van schoolse vaardigheden.

De orthopedagogen en psychologen van Onderwijs Zorg Centrum kunnen verschillende onderzoeken afnemen om antwoord te krijgen op de hulpvraag van kinderen en jongeren. Én ook bij volwassenen die hulp zoeken bij dyslexie

Samen de oorzaak achterhalen, daarna gericht aan de slag!

Waarom OZC Cascade

Inzet van brede diagnostiek

Bij kinderpsychologie zetten wij breed onderzoek in, ook vanuit een systemisch perspectief. Ieder kind is uniek!

Al méér dan 13 jaar ervaring

Er is veel expertise in huis. Wij bieden alle zorg onder één dak. Behandeling door onze één van orthopedagogen of psychologen.

Korte lijntjes

Indien gewenst werken wij nauw samen met de scholen. Contact met school, adviezen en observaties zijn mogelijk.

Tevredenheidscijfer 9+

Onze diensten worden als zeer positief ervaren door cliënten, ouders, scholen en jeugdconsulenten.

Header onderzoek

Soorten diagnostisch onderzoek kinderen en jongeren

Wij werken met een team van specialisten, ieder op zijn eigen vlak. Onze orthopedagogen en psychologen kunnen verschillende soorten onderzoeken afnemen bij kinderen en jongeren in de leeftijd van vanaf 6 t/m 17 jaar. Hieronder enkele voorbeelden. 

  • Dyslexieonderzoek
  • Dyscalculieonderzoek, t/m 2e klas voortgezet onderwijs
  • Didactisch onderzoek /Niveau onderzoek
  • Intelligentieonderzoek
  • Breed diagnostisch onderzoek/ pedagogisch didactisch onderzoek (PDO), een verklaring geven voor problemen bij het leren, gedrag en/of sociale ontwikkeling
  • Aandacht- en concentratie onderzoek
  • ADHD/ASS (autisme) onderzoek
  • Executieve functies zoals plannen, organiseren, flexibiliteit, gedrag. Waar loopt een kind vast? Waar is hulp bij nodig?
  • Hoogbegaafdheidsonderzoek
  • MILS test, leerstijltest en inzicht in leer strategieën

Wanneer diagnostiek en onderzoek aanvragen bij OZC Cascade?

OZC Cascade is een Onderwijs Zorg Centrum. Wij helpen kinderen, jongeren en volwassenen om zich weer competent te voelen en vol zelfvertrouwen de toekomst in te gaan! Dit doen wij onder andere door middel van het afnemen van onderzoeken, dyslexie- en dyscalculie behandelingen, kinder- en jeugdpsychologie, remedial teaching, studievaardigheden en het begeleiden van volwassenen met dyslexie. 

Om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor je kind kan je een aanvraag doen voor een onderzoek. De ontwikkeling en het gedrag van jouw kind wordt dan in kaart gebracht. Het onderzoek kan inzicht geven waar de klachten vandaan komen en hoe je kind het beste geholpen kan worden. Eventueel kan er ook een diagnose gesteld worden. Als dit helder is, kan de aanpak thuis en op school beter worden afgestemd op de behoefte van je kind.

Ons doel is dat jij of jouw kind weer grip krijgt op de thuis-, school- of werkomgeving.

Meer weten over een specifiek onderzoek?

Wil je meer informatie over de werkwijze van het afnemen van een specifiek onderzoek? Ga dan naar de hoofdpagina over Dyslexiezorg of Kinderpsychologie, daar kan je uitgebreide informatie vinden over de onderzoeken. Staat je vraag er niet bij, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.  

Kosten diagnostiek en onderzoek

Heb je recht op een vergoeding voor diagnostiek en onderzoek bij OZC Cascade? Dat hangt af van de gemeente waarin je woont. Wil je meer weten over met welke gemeenten wij een contract hebben? En welke vergoedingen mogelijk zijn? Neem dan contact met ons op.

Kom je uit een regio waar wij geen contract mee hebben, dan kun je je ook als particulier aanmelden. Ook kan je informeren bij je zorgverzekering of diagnostiek en onderzoek ook vanuit de aanvullende verzekering vergoed kan worden.

Wil je meer informatie over de tarieven en vergoedingen, bel of mail ons gerust. Wij informeren je hier graag over. Benieuwd wat de actuele wachttijd is? Klik dan hier

Getekend mannetje met een loep voor het gezicht

Onze blogs

Keurmerken & aangesloten partners

Zij gingen je voor

Onze dochter is door OZC Cascade (Kelly) onderzocht op dyslexie. Hele fijne behandelaar voor zowel onze dochter (ze vond het jammer dat ze na 2x bezoek niet de volgende week weer kon gaan). En voor ons als ouders ook heel fijn. Ze is rustig, vriendelijk, deskundig en lief.
Moeder van Fayenne
Dyslexieonderzoek
We zijn zeer tevreden over het verloop van de dyslexietest. Voor het maken van een afspraak wordt echt mee gedacht om alles soepel te laten verlopen. De onderzoeker is rustig en stelde onze dochter op haar gemak. Tijdens de nabespreking is alles in duidelijke en begrijpelijke taal uitgelegd.
Moeder van Sanne
Dyslexieonderzoek
Voor onze zoon was een stukje tekst een brij van letters. De behandelingen hem veel gebracht. Door samen met hem handvaten te creëren om te lezen en schrijven heeft hij nu een goede basis om op school verder te gaan. De medewerker van Cascade was deskundig, duidelijk in communicatie en vriendelijk. Voor onze zoon was zij erg motiverend, hij voelde zich op zijn gemak bij haar.
Jelleke (moeder)
Dyslexiebehandelingen
Help je kind en deel je hulpvraag met ons...

Wil je meer weten over diagnostiek en onderzoek voor je kind?