Reviews OZC Cascade

Meer dan 12 jaar helpen wij kinderen, jongeren en volwassenen en delen graag de reacties van hen!

Bij OZC Cascade staat persoonlijk contact voorop! Onze samenwerking bestaat voornamelijk uit onderzoek naar en behandeling van dyslexie. De behandelingen vinden op school plaats en geven ons de mogelijkheid om middels korte lijnen met elkaar samen te werken. Hiernaast denkt OZC Cascade regelmatig mee bij allerlei vragen op het gebied van leren en gedrag. De adviezen worden als zeer waardevol ervaren.
Mark Wever
Intern begeleider, De Floreant
Onze ervaring met Cascade is heel positief. Onze zoon heeft dyslexie en daarom hebben wij contact gezocht met Annemiek van der Zwaag. Na een fijn intake gesprek is het traject gestart. De achterstand die onze zoon op school had opgelopen had hij binnen 8 maanden weer ingehaald door de persoonlijke en intensieve begeleiding van Cascade en natuurlijk de inzet van onze zoon. Als ouders hebben wij altijd heel fijn contact gehad met de behandelaren. Ze zijn kundig en weten goed hoe ze de leerproblemen moeten aanpakken. Als je hulp zoekt voor dyslexie problemen kan ik Cascade zeker aanbevelen!
Pauline van der Zee (moeder)
Dyslexiebehandelingen
Prettige samenwerking met Cascade voor ouders en scholen. Snelle inzet van hulp en doorverwijzing, met altijd korte lijnen in de communicatie.
Marjan van den Beld
Intern begeleider, Engelenberg school
Fijne organisatie; betrokken, goed bereikbaar en goede afstemming met school en thuis.
Anneke Stoll-Meun
Intern Begeleider Harmpje Visserschool
Fijne begeleiding, groei in ontwikkeling in relatief korte tijd. Kortom, heel tevreden
Sylvia Vos (moeder)
Dyslexieonderzoek + behandelingen
Ze zijn bereid naar je te luisteren en helpen en dat is erg fijn.
Familie Dokter (ouders)
Dyslexiebehandelingen
Goede begeleiding gehad bij de onderzoeken naar aanleiding van een verdenking van dyslexie bij onze dochter. Meer dan tevreden over Cascade. Goede communicatie. Onze dochter voelde zich op haar gemak.
Renate van Dieren (moeder)
Dyslexieonderzoek
Wij zijn uitstekend geholpen door OZC Cascade! Prettig contact, goede behandeling en prima communicatie.
Niels Dubbeldam (vader)
Remedial teaching
Ik ben als volwassene met dyslexiebegeleiding begonnen. Je krijgt goede hulp. Ik ben er tot nu toe erg tevreden over. Het is een aanrader om hulp te vragen als je met dyslexie te maken hebt en als je hiermee vastloopt op je werk.
Sjoukje Terpstra
Dyslexiebehandelingen Volwassene
Netjes en snel geholpen door OZC Cascade.
Ouder van een cliënt
Behandeltraject Kindertherapie
Voor onze zoon was een stukje tekst een brij van letters. De behandelingen hem veel gebracht. Door samen met hem handvaten te creëren om te lezen en schrijven heeft hij nu een goede basis om op school verder te gaan. De medewerker van Cascade was deskundig, duidelijk in communicatie en vriendelijk. Voor onze zoon was zij erg motiverend, hij voelde zich op zijn gemak bij haar.
Jelleke (moeder)
Dyslexiebehandelingen
Onze dochter is door OZC Cascade (Kelly) onderzocht op dyslexie. Hele fijne behandelaar voor zowel onze dochter (ze vond het jammer dat ze na 2x bezoek niet de volgende week weer kon gaan). En voor ons als ouders ook heel fijn. Ze is rustig, vriendelijk, deskundig en lief.
Moeder van Fayenne
Dyslexieonderzoek
Ze zijn erg vriendelijk bij OZC Cascade. Mijn zoon voelde zich erg op zijn gemak.
Moeder van Rick
Kindertherapie
Erg tevreden met de behandelingen. Mijn dochter is enorm vooruit gegaan!
Moeder van Chaya-Lynn
Dyslexiebehandelingen
Door het traject is onze dochter in een half jaar tijd, anderhalf leerjaar gegroeid. Ze hebben geduld, maar zijn wel duidelijk in de verwachtingen. Aanrader!
Moeder van clïent
Dyslexiebehandelingen
Prettige begeleiding, korte lijntjes en alles is bespreekbaar.
Moeder van Bret
Dyslexiebehandelingen
De samenwerking met Cascade verloopt altijd vriendelijk met een duidelijk advies. Wij kunnen als school altijd terecht met vragen als we twijfelen over een dyslexieonderzoek. Het fijne voor de kinderen is dat het onderzoek en de behandeling in principe op school gebeurt, dus geen reistijd. De adviezen die we krijgen zijn goed bruikbaar binnen de school. Ook na de behandeling kunnen we ten alle tijde bij Cascade aankloppen met vragen.
Ineke Hendriks (ib'er)
Dr. Schaepmanschool
OZC Cascade voert een vlotte intake en periode van onderzoek. Daarna een intensief behandeltraject met een goede terugkoppeling aan de school van de betreffende leerling.
Ib'er
Anoniem
Wij hebben positieve ervaringen met Cascade. Als school kunnen wij terecht met vragen en krijgen wij altijd snel en duidelijk antwoord. Bij onze leerlingen zien wij duidelijke vooruitgang terug in het lezen na de behandelingen en wordt er altijd een ontwikkeling gezien in een stukje zelfvertrouwen van de leerlingen. Heel prettig dat er de mogelijkheid is om de behandelingen op school plaats te laten vinden.
Ib'er
Anoniem
We zijn zeer tevreden over het verloop van de dyslexietest. Voor het maken van een afspraak wordt echt mee gedacht om alles soepel te laten verlopen. De onderzoeker is rustig en stelde onze dochter op haar gemak. Tijdens de nabespreking is alles in duidelijke en begrijpelijke taal uitgelegd.
Moeder van Sanne
Dyslexieonderzoek
Een praktijk vinden waar ik als een volwassen persoon getest kon worden op dyslexie was geen gemakkelijke zoektocht. Bij OZC Cascade ben ik hartelijk ontvangen. Toen er eenmaal dyslexie geconstateerd was, vond ik het wel moeilijk om de situatie te accepteren. Voor de acceptatie heb ik uitgebreid kunnen spreken met Annemieke. Wat het verder zou inhouden en wat het traject zou zijn, werd duidelijk uitgelegd. Wekelijks heb ik de trainingen ervaren als fijne en nuttige trainingen. Elke training merkte ik dat ik vooruit ging. Ook mocht ik zelf aangeven waar ik moeite mee had op mijn werk en dan werd daar extra aandacht aan besteed. Dit was ook geen probleem. Ik heb de trainingen met voldoening kunnen afronden. Mocht ik nog vragen en of training nodig hebben, kan ik altijd even bellen.
Aline (volwasenne)
Dyslexiebehandelingen
Mijn ervaringen bij deze praktijk zijn erg goed. Zelf heb ik veel moeite met wiskunde , en omdat ik in mijn examenjaar zat moest hier iets aan gebeuren. Bijles had ik al wel eens gehad en ook op school bestond er steunles. Toch was dit niet voldoende voor mij. Bij steunles moest de aandacht over een hele klas verdeeld worden, bij deze praktijk niet. Tegelijk denk ik dat dit ook de kracht is van deze vorm van bijles, dat alle aandacht voor jou is. Naarmate ik er wekelijks kwam snapte ik de stof steeds beter. En nog belangrijker ik begreep het ook echt. Wat ik ook erg fijn vond is dat de sfeer niet dwingend was , het is niet erg als je iets niet meteen snapt. Er is niet één les geweest dat ik weg ging zonder iets te hebben opgestoken. Ik zou aanraden tijdig te beginnen met de bijles als er bijvoorbeeld een deadline is, zoals je examen.
Erben (15 jaar)
Bijles Wiskunde
Onze dochter was elke keer zo enthousiast over de opdrachtjes (“kaartjes”) die gedaan moesten worden dat het ook voor ons als ouders absoluut geen opgave was om te gaan oefenen. Waar we voorheen enigszins druk moesten uitoefenen om huiswerk te maken, vroeg ze nu of we alweer rekentraining gingen doen. In december hebben we een evaluatie gedaan en daar kwam uit dat onze dochter ruim een jaar had ingelopen met haar automatiseren (in 4 maanden tijd). Nu in januari is onze dochter toch nog weer gegroeid in haar kunnen. Maar de grootste verdienste is dat zij weer een vrolijke meid is met veel meer zelfvertrouwen. Ze maakt haar rekenwerk weer met plezier!
Ester (moeder)
Dyscalculiebehandelingen
Naast sneller leren lezen, werd er onder andere ook aandacht besteed aan planning en hoe je daadwerkelijk het huiswerk aan moet pakken. Training van een deskundige in een klein groepje betekende voldoende aandacht per leerling, maar ook de mogelijkheid om ervaringen met de andere cursisten uit te wisselen. Door sneller te (leren) lezen, zagen we dat Wim zich veel beter op zijn werk bleef concentreren. Hoewel de hele cursus uit een aantal zeer nuttige onderwerpen bestond, was het snel lezen en je daardoor beter blijven concentreren voor onze zoon de ‘grootste winst’. Hij ziet minder op tegen zijn huiswerk en het heeft hem meer zelfvertrouwen gegeven. Als ouders hebben wij er alle vertrouwen in, dat we dit straks ook in zijn studieresultaten terug zullen zien.
Jolanda (moeder)
Cursus snel leren = leuk leren
Wij hebben twee dochters met dyslexie. Nadat de lessen waren begonnen merkten wij groot verschil. Ons meisje ging vooruit en had het ook erg naar haar zin bij de dyslexie lessen. Er wordt van je verwacht dat je dagelijks met je kind gaat oefenen, maar dat werkt dan ook erg goed. Deze methode werpt zijn vruchten af en heeft onze dochter geholpen met het lezen en het spellen en vooral om zich weer zeker te voelen op school. Onze dochters zeggen zelf: "het was altijd leuk om naar de lessen toe te gaan en de juffen zijn erg lief. Het werd er op school een stuk makkelijker van en ik ging erg vooruit op school." Wij vinden de begeleiding van de kinderen zeer zorgvuldig en ook het contact naar ons en naar school toe verliep zeer correct.
Margreet (moeder)
Dyslexiebehandelingen
Toen mijn zoontje de uitslag kreeg voor Dyslexie waren wij opgelucht dit verklaarde zoveel. Wij werden vervolgens vanuit school in contact gebracht met Cascade. In een korte tijd is mijn zoontje zo snel vooruit gegaan. De orthopedagoog Kelly was ontzettend betrokken in het traject. Mijn zoontje van 11 keer er zelfs naar uit, dat zegt heel veel. Daarnaast begon mijn zoontje met groep 4 werk terwijl hij in groep 6 zit. Inmiddels zit hij in groep 7 en doet hij ook groep 7 werk. Wij zijn ontzettend blij geweest met Kelly. Zij werkt echt met met een hart voor de kinderen.
Ouder (anoniem)
Dyslexieleerling
Onze zoon heeft eerst de MILS test en daarna de cursus ‘Snel leren is leuk leren’ gevolgd. Hieruit kwamen nuttige tips over zijn manier van leren. Hoewel hij het eerst best lastig vond om zijn leergedrag aan te passen, heeft hij er nu, na veel oefenen zeker profijt van. Het leren gaat echt vlotter en het geleerde blijft beter hangen. Ook de bijlessen Wiskunde bij Cascade vond onze zoon zelfs leuk. Hij kon goed met dhr. Nijkamp overweg. En dat voor iemand die echt een hekel aan wiskunde had. Vervolgens heb ikzelf, als ouder, de MILS test ook gemaakt. Een leven lang iedere dag iets leren is leuk, maar dat wil ik dan wel zo effectief mogelijk doen. Momenteel volg ik een cursus welke zowel met boek als ook deels via video’s gedaan kan worden. Uit de MILS test kwam dat dit in mijn geval goed zou werken, en dat merk ik nu inderdaad.”
William (vader)
Cursus en MILS test
Cascade heeft onze dochter heel erg geholpen met het leren van de spellingsregels. Ze snapt de regels nu veel beter. Ze kan het nu zelf. Ik ben heel tevreden en geef ze als cijfer een 9.
Moeder van Lien
Remedial teaching
We zijn zeer tevreden over het verloop van de dyslexietest. Voor het maken van een afspraak wordt echt meegedacht om alles soepel te laten verlopen. De onderzoeker is rustig en stelde onze dochter op haar gemak. Tijdens de nabespreking is alles in duidelijke en begrijpelijke taal uitgelegd.
Moeder (anoniem)
Remedial teaching
Onze dochter was erg blij met de bijlessen. Het resultaat op haar eindlijst was boven verwachting. Buiten scheikunde om heeft ze gemiddeld een 7 op haar eindlijst, ruim geslaagd. Ze heeft al een kamer in Groningen en gaat psychologie studeren. Ik was erg tevreden over jullie snelle beschikbaarheid. De jaren ervoor was het niet mogelijk om bijlessen exacte vakken in de bovenbouw VWO te krijgen. Erg fijn dat het nu wel kon!
Moeder van een leerling
Bijles
Onze dochter is erkend in dyslexie en meegenomen in haar probleem. Binnen afzienbare tijd is het leesniveau omhoog gegaan en haar zelfvertrouwen met sprongen gegroeid.
Ouder (anoniem)
Dyslexiebehandelingen
Goede begeleiding, zelfs in corona-tijd. Een hele mooie vooruitgang geboekt. Hartelijk bedankt voor alles Kelly.
Marcel Altena
Dyslexiebehandelingen
In december hebben we een evaluatie gedaan en daar kwam uit dat onze dochter ruim een jaar had ingelopen met haar automatiseren (in 4 maanden tijd). Nu in januari is onze dochter toch nog weer goed gegroeid in haar kunnen. De grootste verdienste is dat zij weer een vrolijke meid is met veel meer zelfvertrouwen. Ze maakt haar rekenwerk weer met plezier!
Esther (moeder)
Dyscalculiebehandelingen
Wij hebben een hele goede ervaring met Cascade. Ze hebben mijn dochter heel goed geholpen. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en het lezen en spellen is erg goed vooruit gegaan. Ik geef een 10 voor de behandelingen en de behandelaar
Ouder (anoniem)
Dyslexiebehandelingen
Ik ben als volwassene met dyslexiebegeleiding begonnen. Je krijgt goede hulp. Ik ben er tot nu toe erg tevreden over. Het is een aanrader om hulp te vragen als je met dyslexie te maken hebt en als je hiermee vastloopt op je werk.
Daan Visser
Dyslexiebehandelingen (volwassene)
Communicatie was erg fijn en een goede en fijne samenwerking. Kelly heeft ons op een heel fijne manier gesteund en het manier hoe zij met onze zoon om ging heeft goed geholpen om die stappen te maken.
Moeder (anoniem)
Dyslexiebehandelingen
Prettige begeleiding, korte lijntjes en alles is bespreekbaar.
Moeder van Bret
Dyslexieonderzoek + behandelingen
Door het traject is onze dochter in een half jaar tijd, anderhalf leerjaar gegroeid. Ze hebben geduld, maar zijn wel duidelijk in de verwachtingen. Aanrader!
Moeder (anoniem)
Dyslexieonderzoek + behandelingen

Waarom OZC Cascade

Dyslexieonderzoek

Wij nemen een dyslexieonderzoek af en stellen een zorgplan op, zodat we weten hoe we je kunnen helpen.

Persoonlijke begeleiding

Begeleiding door één van onze orthopedagogen of psychologen

Komen naar scholen toe

Je kind blijft in de vertrouwde omgeving. Dit voorkomt lange reistijden onder schooltijd.

9+ score

Wij schakelen snel omdat wij ernaar streven om te werken zonder wachtlijst!

Meer weten over online behandelingen?