Over ons

Stel je eens voor dat jij weer lekker in je vel zit en rust in je hoofd hebt? Dat je kind weer weer fluitend naar school gaat? Of jij met dyslexie vol zelfvertrouwen aan het werk gaat? De kracht van ons centrum zit in ons team van specialisten.

Multidisciplinair team

Ons team bestaat uit verschillende specialisten die nauw samenwerken onder één dak. Van orthopedagoog (generalist) tot psycholoog en dyslexiehandelaar tot bijlesdocent. Wij hebben brede kennis in huis en expertise in zowel het onderwijs als in de jeugdzorg. Deze unieke combinatie maakt dat wij breed inzetbaar zijn. Onze team kan onderzoek afnemen, begeleiding en passend advies geven, zodat dit jouw verder kan helpen in je thuis-, school- of werkomgeving.   

Waarom OZC Cascade

Persoonlijke begeleiding

Begeleiding door één van onze orthopedagogen of psychologen. Indien gewenst kan er vooraf een onderzoek worden afgenomen

Actief in verschillende regio’s

Wij werken o.a. in de gemeente/regio NOP, Urk, IJsselland (vergoeding mogelijk), Steenwijkerland en Friesland

Wij komen naar de scholen toe

Je kind blijft in de vertrouwde omgeving. Dit voorkomt lange reistijden onder schooltijd.

Tevredenheidscijfer 9+

Wij schakelen snel omdat wij ernaar streven om te werken zonder wachtlijst!

Onze mensen

Annemieke van der Zwaag

Annemieke van der Zwaag

Directeur

Jolien van der Zwaag

Jolien van der Zwaag

Organisatorisch Manager

Nadi Vos

Nadi Vos

Orthopedagoog Generalist, BIG:19927291531 NVO: 18199

Romy Stam

Romy Stam

Orthopedagoog, dyslexiebehandelaar

Kelly Brinkman

Kelly Brinkman

Orthopedagoog, dyslexiebehandelaar, cognitieve gedragstherapeut i.o.

Linda Bossink

Linda Bossink

Psycholoog, dyslexiebehandelaar

Merith van den Berg

Merith van den Berg

Orthopedagoog, dyslexiebehandelaar

Joyce van Meer

Schoolpsycholoog, cognitief gedragstherapeut, dyslexiebehandelaar

Jan Nijkamp

Jan Nijkamp

Docent Wiskunde

Onze locaties

Emmeloord

Hoofd- en behandellocatie
Koningin Julianastraat 39A
8302 CD, Emmeloord

Behandel locatie Zwolle

Zwolle

Behandellocatie
Dr. van Lookeren Campagneweg 9
8025 BX, Zwolle

Kampen

Vanaf september 2022
Behandellocatie

Klik op de locatie voor een routebeschrijving

Minibieb en Zwerfboekenstation

Alle kinderen moeten kunnen lezen!
Vanaf januari 2017 staat onze minibieb en zwerfboekenstation bij ons in de praktijk. Je mag een gratis een boek meenemen en eventueel ook zelf een boek hier achterlaten. ‘Kinderzwerfboeken’ stimuleert  lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt dat 15% van de kinderen het basisonderwijs verlaat met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! ‘Kinderzwerfboek’ wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet. Er staan ook boeken tussen voor volwassenen.

Bibliotheek op wielen

Onze keurmerken

Zij gingen je voor...

De samenwerking met Cascade verloopt altijd vriendelijk met een duidelijk advies. Wij kunnen als school altijd terecht met vragen als we twijfelen over een dyslexieonderzoek. Het fijne voor de kinderen is dat het onderzoek en de behandeling in principe op school gebeurt, dus geen reistijd. De adviezen die we krijgen zijn goed bruikbaar binnen de school. Ook na de behandeling kunnen we ten alle tijde bij Cascade aankloppen met vragen.
Ineke Hendriks (ib'er)
Dr. Schaepmanschool
We zijn zeer tevreden over het verloop van de dyslexietest. Voor het maken van een afspraak wordt echt mee gedacht om alles soepel te laten verlopen. De onderzoeker is rustig en stelde onze dochter op haar gemak. Tijdens de nabespreking is alles in duidelijke en begrijpelijke taal uitgelegd.
Moeder van Sanne
Dyslexieonderzoek
Onze dochter is door OZC Cascade (Kelly) onderzocht op dyslexie. Hele fijne behandelaar voor zowel onze dochter (ze vond het jammer dat ze na 2x bezoek niet de volgende week weer kon gaan). En voor ons als ouders ook heel fijn. Ze is rustig, vriendelijk, deskundig en lief.
Moeder van Fayenne
Dyslexiebehandelingen
Vragen over onze werkzaamheden?
Waar zijn wij actief

Met onze hoofdlocatie in Emmeloord en behandellocaties in Kampen en Zwolle kunnen we uit verschillende streken kinderen, jongeren en volwassenen hulp bieden. Bij ons kan je o.a. terecht voor dyslexiezorg, kinder- en jeugdpsychologie, dyscalculie en andere leer gerelateerde hulpvragen. 

Wij werken in de gemeenten NOP, Urk, Friesland en IJsselland
(waaronder Steenwijkerland, Zwolle en Kampen).

Wil je graag weten of wij iets voor jou kunnen betekenen, bel ons gerust. Afstand hoeft geen belemmerende factor te zijn.