Heb jij dyslexie?

Onderwijs Zorg Centrum Cascade is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen, jongeren en volwassenen met dyslexie.

6 tot en met 12 jaar

13 tot en met 17 jaar

18 jaar en ouder

Lynn leest boek

Dyslexie bij kinderen, jongeren of volwassenen

Dyslexie bij kinderen, jongeren en volwassenen, het komt vaker voor dan we zelf soms door hebben. Herken jij jezelf of jouw kind in één of meerdere belemmeringen? 

Onderwijs Zorg Centrum Cascade is specialist in het onderzoeken en behandelen van dyslexie bij kinderen, jongeren en volwassenen. Wij zijn in het bezit van het keurmerk Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD).

Handen als weegschaal

Waarom OZC Cascade

Dyslexieonderzoek

Wij nemen een dyslexieonderzoek af en stellen een zorgplan op, zodat we weten hoe we je kunnen helpen.

Persoonlijke begeleiding

Begeleiding door één van onze orthopedagogen of psychologen

Komen naar scholen toe

Je kind blijft in de vertrouwde omgeving. Dit voorkomt lange reistijden onder schooltijd.

Tevredenheidscijfer 9+

Wij schakelen snel en streven ernaar om te werken zonder wachtlijst!

Dyslexiebehandelingen

Als er sprake is van dyslexie kunnen wij behandelingen geven. Vooraf stellen wij een zorgplan op met de doelen waaraan we willen gaan werken. De dyslexiebehandelingen vinden wekelijks plaats op de praktijk of de behandelaar komt naar de basisschool toe. 

Dyslexie is niet alleen lezen en spellingproblemen, er speelt vaak veel meer. Psycho-educatie, het leren omgaan met je dyslexie is ook een belangrijk onderdeel van de behandelingen. Wij geven huiswerk mee om het leren omgaan met dyslexie te verbeteren.

Afhankelijk van de leeftijd adviseren wij ouders om ook zelf met hun kind te oefenen. Er kan gebruik gemaakt worden van onze eigen videoportal met instructievideo’s. Hier laten wij zien hoe wij instructie geven tijdens de dyslexiebehandelingen.

Samenwerking met scholen

Wij werken nauw samen met de scholen en stemmen de behandeling ook met hen af. Vaak geven we de dyslexiebehandelingen op de school. Op deze manier is de zorg dichtbij, mist je kind niet veel van school en hoeft de behandeling niet altijd na schooltijd plaats te vinden.

Wil je naast je studie of werk een dyslexiebehandeling volgen? We bieden de behandeling aan, zodat het past naast al jouw andere activiteiten en verplichtingen.

Kelly geeft behandeling

Ons aanbod

Onderwijs Zorg Centrum Cascade is gespecialiseerd in diagnostiek en behandelen van
dyslexie voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Heb je een vermoeden van dyslexie? Bij ons kun je terecht voor dyslexieonderzoek- en behandeling.

Heb je moeite met het leren en lezen van teksten? Wij kunnen je helpen.

Loop jij of je werknemer vast met dyslexie op je werk? Wij gaan graag met je in gesprek.

volwassenen en dyslexie

Volwassenen met dyslexie

Volwassenen die door dyslexie vastlopen op hun werk kunnen ook bij ons behandelingen volgen. We bieden onder andere hulp bij het lezen en schrijven. Volwassenen met dyslexie kunnen er ook voor kiezen om een traject in te gaan om te leren omgaan met hun dyslexie op de werkvloer.

Wat heb je nodig, waar loop je tegenaan? We maken (indien gewenst) samen met je werkgever een plan op maat. We helpen je om als volwassene beter om te gaan met jouw dyslexie, zodat jij je weer kan redden op de werkvloer en met plezier naar je werk gaat.

Dyslexie heb je je hele leven. Toch kan het zijn dat je pas dyslexie op latere leeftijd ontdekt. Dat is wel even schrikken. Gelukkig is er wel iets aan te doen.

Het is voor veel volwassenen met dyslexie een drempel om hulp te zoeken. Onze specialisten (orthopedagogen en psychologen) kunnen je ook met dyslexie op latere leeftijd nog helpen.
Goed om te weten, wij streven ernaar geen wachtlijsten te hebben. Wij kunnen onderzoek afnemen en snel aan de slag.

OZC Cascade heeft al meer dan 13 jaar ervaring met dyslexiezorg

Wat betekent dyslexie?

Wat is dyslexie? Hoe herken ik dyslexie? Wanneer kun je spreken van dyslexie? Is dyslexie te behandelen? Wellicht heb jij een vermoeden dat jouw kind dyslexie heeft of is er al een diagnose van dyslexie? Of ervaar jij zelf als volwassene dyslexie, maar is het nooit gediagnosticeerd? Wij hebben dit alles beschreven in de blog ‘wat is dyslexie?’.

Dyslexie vergoeding

Het verschilt per leeftijd of er een vergoeding mogelijk is voor dyslexiezorg. Indien er sprake is van Ernstige Dyslexie kunnen het dyslexieonderzoek en de dyslexiebehandelingen vergoed worden vanuit de jeugdzorg. Hiervoor hebben wij contracten afgesloten met verschillende gemeentes.

Wij hebben contracten met de volgende gemeenten/regio’s:

Wil je meer weten over de kosten? Wij hebben de tarieven voor de verschillende diensten voor je uitgeschreven.

Aanmelden voor dyslexietraject

De aanmelding voor het dyslexietraject vanuit de Jeugdzorg gaat altijd in samenwerking met de school. Aanmelden kan via onze website.

Wanneer je niet via de Jeugdzorg een aanvraag wilt doen, dan kunnen wij jou of je kind ook helpen via een particulier traject. Voor volwassenen is het soms mogelijk om een vergoeding te regelen via de werkgever.

Wil je meer informatie over dyslexievergoeding of heb je andere vragen? Bel ons gerust of vul het contactformulier in. Wij lichten graag de mogelijkheden van dyslexievergoeding verder toe. Ben je benieuwd naar de actuele wachttijd? Klik dan hier

Blogitems

Onze keurmerken

Zij gingen je voor

We zijn zeer tevreden over het verloop van het dyslexieonderzoek. Voor het maken van een afspraak wordt echt meegedacht, zodat alles soepel verloopt. De onderzoeker was rustig en stelde onze dochter op haar gemak. Tijdens de nabespreking is alles duidelijk uitgelegd.
Fam. Blaauw
Dyslexieonderzoek
Ik ben als volwassene met dyslexiebegeleiding begonnen. Je krijgt goede hulp. Ik ben er tot nu toe erg tevreden over. Het is een aanrader om hulp te vragen als je met dyslexie te maken hebt en als je hiermee vastloopt op je werk.
Daan Visser
Dyslexiebehandelingen (volwassene)
Goede begeleiding, zelfs in corona-tijd. Een hele mooie vooruitgang geboekt. Hartelijk bedankt voor alles Kelly.
Marcel Altena (vader)
Dyslexiebehandelingen
Hulp nodig bij dyslexie?

OZC Cascade helpt kinderen, jongeren en volwassenen om weer fluitend naar school of je werk te gaan!