Mindfulness of aandachttraining

Mindfulness, ook wel aandachttraining, is een manier om bewust te worden van automatische reacties in je lijf en om inzicht te krijgen in wat zich van binnen bij je afspeelt.

Mindfulness

Mindfulness voor meer rust en orde

Een gemiddelde schooldag kan erg intensief zijn voor een kind. Uren achter elkaar stilzitten op de stoel, goed opletten als de leerkracht aan het woord is, netjes je opdrachten maken, het liefst thuis ook nog wat schoolwerk doen en misschien zijn er wel extra taken zoals bijvoorbeeld een spreekbeurt waar je tegen opziet. 

Of wellicht speelt er ook nog een naar gevoel, omdat er een klasgenootje is waar het even niet zo goed mee klikt. Het zijn allemaal dingen die een bepaalde spanning met zich mee kan brengen en wat invloed heeft op het functioneren.

Kinderen en jongeren hebben vaak ‘een vol hoofd’ en spanning in hun lijf. Ze moeten de hele dag van alles, kunnen zich niet goed concentreren, zijn onrustig en moe. Mindfulness kan meer rust en orde geven.

Hoe werkt mindfulness?​

Wat kan je bereiken met deze aandachttraining?​

Voor wie is deze mindfulness geschikt?

In deze mindfulness training richten wij ons op alle kinderen en jongeren die willen leren omgaan met gevoelens. Én willen leren om hun aandacht beter vast te houden.

Heeft jouw kind te maken met AD(H)D, autisme, stemmingsklachten en/of een laag zelfbeeld, dan een dergelijke training ook erg interessant zijn.

Hoelang duurt de mindfulness training?

  • De training bestaat uit 8 wekelijkse lessen van één uur.
  • De training kan gegeven worden in een klein groepje van 3 kinderen of individueel.
Wil je meer informatie over mindfulness voor je kind?

Wij bieden kennis en ervaring.