Review – Margreet

Dyslexiebehandelingen

Wij hebben twee dochters met dyslexie. Stap voor stap ontdek je dan als ouders, maar ook als kind wat dyslexie inhoudt. Je merkt dat het spellen en het lezen op school helemaal niet goed gaat. Bij onze oudste was dat tegen de verwachting in, omdat ze verbaal juist zo sterk was en een zeer ruim vocabulaire had voor haar leeftijd.

Uiteindelijk alles met school opgestart om haar getest te krijgen. De eerste stap in de wereld van dyslexie was genomen. En deze stap was vooral een ontdekkingsreis door de regelgeving die er is om je kind getest te mogen krijgen. Maar, dat is gelukt en hierin heeft de Dislekzie praktijk ons ook duidelijkheid verschaft door ons te informeren en hielden contact met ons.
Toen eenmaal rond was dat onze dochter getest mocht worden ging het best wel snel.

En de uitslag was overduidelijk, enkelvoudig ernstige dyslexie heeft ze. Daarbij ook nog een IQ profiel die disharmonisch was. Dit alles was voor ons en voor school in duidelijke taal verwoord in een verslag, met daarin ook duidelijke adviezen voor ons en voor school.

Daarna konden de lessen beginnen en wat maakte dat een verschil. Ons meisje ging vooruit en had het ook erg naar haar zin bij de dyslexie lessen. Er wordt van je verwacht dat je dagelijks met je kind gaat oefenen, maar dat werkt dan ook erg goed. Deze methode werpt zijn vruchten af en heeft onze dochter geholpen met het lezen en het spellen en vooral om zich weer zeker te voelen op school.

Ook bij onze tweede dochter hadden we al snel in de gaten dat het lezen niet heel vlot verliep en dat het spellen erg slecht ging. Omdat haar grote zus het hele proces al was doorlopen waren we er nu sneller bij en kon er ook eerder getest worden.
Ook bij dit proces heeft deze praktijk ons ondersteund en steeds erg goed op de hoogte gehouden. Ook uit deze test bleek enkelvoudige ernstige dyslexie de oorzaak te zijn van het slechte lezen en spellen. Verder bleek uit de IQ test dat ook deze dochter een disharmonisch profiel had. En dus ook hier hadden we veel aan het geschreven rapport met het advies hoe we onze dochter hier het beste mee konden helpen.

Onze eerste dochter heeft haar behandeling inmiddels volledig doorlopen en heeft een ruime vooruitgang geboekt.
Onze tweede dochter is nog bezig en is nog meer dan onze oudste dochter zeer geholpen met de behandeling en de uitkomst van de testen. Dat laatste heeft haar vooral duidelijkheid gegeven, waar haar problemen vandaan kwamen.
Onze dochters zeggen zelf: "het was altijd leuk om naar de lessen toe te gaan en de juffen zijn erg lief. Het werd er op school een stuk makkelijker van en ik ging erg vooruit op school."

Wij vinden de begeleiding van de kinderen zeer zorgvuldig en ook het contact naar ons en naar school toe verloopt zeer correct. En niet te vergeten gaat het een stuk beter met spelling en lezen en ook met hoe onze kinderen zich voelen.
Blijkt straks onze jongste dochter ook dyslexie te hebben, dan zie ik dat zeker niet als een probleem, maar eerder als een uitdaging waarbij ze door de juffen van Onderwijs Zorg Centrum 'Cascade' geholpen zal worden met handige tips en trucs om de dyslexie de baas te kunnen.

Margreet (ouder) - juni 2017