Dyslexiebehandelingen

Dyslexie en kinderen

Indien na het afnemen van een dyslexieonderzoek blijkt dat uw kind dyslexie heeft, kunt u bij ons terecht voor (vergoede)dyslexiebehandelingen. Dit geldt zowel voor de ernstige, enkelvoudige dyslexie die de gemeente vergoed, als voor dyslexie die buiten de vergoede zorg valt.

Dyslexie groep 2 en 3

Speciaal voor kinderen van groep 2 en 3 geeft onze logopediste een voorschottraining. Dit programma is bedoelt voor kinderen die bijv. al in groep 2 moeite laat zien met rijmen, onthouden van namen en kleuren.

Volwassenen en dyslexie

Als eenmaal bekend is dat een kind of student ernstige rekenproblemen of dyscalculie heeft, is een belangrijke vraag: “Wat kunnen we doen om hem of haar te helpen?”

Dyslexie en Engels

Als je dyslexie hebt, heb je moeite met de klank-tekenkoppeling. Dus het vlot koppelen van een klank aan een letter. Binnen onze taal hebben we een afspraak over welke klank bij welke letter hoort. Daar zijn echter ook weer vele uitzonderingen op gemaakt.

Faalangsttraining Dyslexie

Heb jij dat nu ook? Je bent dyslectisch. Je werkt hard, je let altijd goed op, maar haalt vaak nog lage cjfers. Altijd maar extra werk, altijd extra tijd. Naar school gaan is niet meer leuk te noemen. Je wordt onzeker, bang om te falen.

Dyslexie en scholieren

Soms wordt dyslexie pas gesignaleerd op het Voortgezet Onderwijs Dit kan komen doordat de basisschool het niet heeft (h)erkend of dat een kind een hoge intelligentie heeft waardoor het de problemen die te maken hebben met dyslexie heeft kunnen compenseren.