Dyslexie en Engels

Help mijn kind heeft dyslexie en moet Engels leren? Dat kan problemen geven!

Als je dyslexie hebt, heb je moeite met de klank-tekenkoppeling. Dus het vlot koppelen van een klank aan een letter. Binnen onze taal hebben we een afspraak over welke klank bij welke letter hoort. Daar zijn echter ook weer vele uitzonderingen op gemaakt.

Dit maakt onze taal lastig voor mensen met dyslexie. Er zijn talen die een spellingsysteem hebben die heel helder en eenduidig te noemen zijn zoals Fins, Italiaans, Spaans en ook het Duits. Deze talen zijn veel makkelijker te leren als je dyslexie hebt.
Het Engels daarentegen wijkt hier behoorlijk van af. De klank-tekenkoppelingen zijn erg verwarrend en er zijn heel veel uitzonderingen.

De belangrijke oorzaak hiervan is dat er nooit sprake is geweest van spellingherziening of-aanpassingen. Dit maakt het leren van de Engelse taal voor een kind met dyslexie erg lastig.

OZC Cascade biedt een speciale cursus Engels aan voor kinderen op de basisschool met dyslexie. Ook leerlingen met dyslexie van het Voortgezet Onderwijs kunnen bij ons terecht. Wij maken dan een programma op maat.

Wilt u uw kind aanmelden?

Hoe ziet deze training eruit?

  • 12 weken lang individueel of in groepjes
  • Het leren van de belangrijkste spellingsregels
  • Hoe leer je de Engelse woordjes en blijf je ze onthouden
  • Hulp bij het technisch lezen
  • Hulp bij het begrijpend lezen
  • Onregelmatige woorden

Tarieven

Individueel uurtarief € 60,00

In groepjes € 375,00