Dyslexie: Groep 2 en 3

(Voorschot)Training

Speciaal voor kinderen van groep 2 en 3 geeft onze logopediste een voorschottraining. Dit programma is bedoelt voor kinderen die bijv. al in groep 2 moeite laat zien met rijmen, onthouden van namen en kleuren. Deze kinderen hebben vaak een kleine woordenschat en dyslexie zit in de familie.

Wilt u uzelf of uw kind aanmelden?

Waaruit bestaat de training?

De training bestaat uit 2 delen.

  • Deel 1 is om kleuters uit groep 2 te trainen zodat ze een betere start hebben met het leren lezen en spellen in groep 3. De training is specifiek ontworpen voor de risicokleuters, de kinderen die een verhoogd risico hebben op lees- en spellingsproblemen. Bijv. kinderen waarbij dyslexie in de familie voorkomt.
  • Deel 2 is bedoeld om de kinderen in groep 3 te helpen, waarbij het leren lezen en spellen niet naar wens verloopt.

Voor de kinderen uit de Noordoostpolder en Urk wordt dit programma aangeboden door onze logopediste Ria van der Kooij, voor meer informatie klik hier.

Voor de kinderen uit Steenwijkerland zoals Blokzijl en Vollenhove hebben wij een samenwerking met Logopediepraktijk Silderhuis, voor meer informatie klik hier.

De behandelingen vallen dan onder logopedie en het is dan mogelijk dat het via uw zorgverzekering vergoed wordt.

Wordt de training vergoed?

De training wordt gegeven door onze logopediste. Het is daarom mogelijk dat deze begeleiding via uw zorgverzekering vergoed wordt.