Heb je moeite met leren?

Wij leren je de studievaardigheden aan die je nodig hebt voor je huiswerk op het
VO, MBO of HBO. Ook kan je bij ons terecht voor bijles Wiskunde.

onderwijs scholier

Zit je op het VO, MBO of HBO en loop jij vast met je schoolwerk?

Zit jij op het voortgezet onderwijs, MBO of HBO? Heb je moeite met het leren in het algemeen? Is wiskunde moeilijk voor je of ligt je leestempo laag? Ben je veel tijd kwijt met het maken van huiswerk en kan je wel ondersteuning gebruiken bij het plannen en organiseren? 

De orthopedagogen en bijlesdocent van Onderwijs Zorg Centrum Cascade bieden verschillende mogelijkheden aan voor studieondersteuning. Speciaal voor scholieren en studenten van het Voortgezet Onderwijs, MBO of HBO. Wij geven onder andere bijles wiskunde en bieden verschillende cursussen aan. Zo kunnen we je helpen bij je huiswerk, het verbeteren van je studieresultaten en leren we je hoe je het best kan leren

Wat is jouw leerstijl?

Wat is jouw leerstijl? Het is mogelijk om een leerstijltest de MILS (Meervoudig Intelligentie Lees Strategieën) af te nemen, zodat wij je kunnen helpen met het vinden van jouw ideale leerstijl en persoonlijke adviezen kunnen geven.

Ben jij scholier of student en heb je hulp nodig bij het leren en studeren? Twijfel dan niet en vraag onze orthopedagogen of bijlesdocent voor begeleiding bij bijvoorbeeld het plannen en organiseren, huiswerk/studietips en wiskunde. Wij maken een plan op maat, zodat jij het leren weer ziet zitten! Wil je meer weten? 

Waarom OZC Cascade

Studiebegeleiding

Onze orthopedagogen leren jou hoe je het beste kan leren. Onze wiskunde docent leert jou hoe je het beste je sommen kan aanpakken en weer een mooi cijfer kan halen.

Goed contact met school

Indien ouders dit willen nemen wij contact met school op. Wij zijn bekend op de scholen en hebben korte lijntjes.

Persoonlijke begeleiding

Begeleiding door één van onze orthopedagogen of wiskunde docenten.

Tevredenheidscijfer 9+

Onze diensten worden als zeer positief ervaren door cliënten, ouders en scholen. Wij hebben korte lijntjes met de scholen. 

Bijles wiskunde Voortgezet Onderwijs

Zie jij als een berg op tegen de wiskundelessen? Loop je vast en weet je niet waar je moet beginnen? Haal je steeds onvoldoendes hoe hard je ook je best doet, maar je komt niet verder? Blijf je je huiswerk maar uitstellen, waardoor je nog meer achter loopt? Wiskunde is niet voor iedereen een makkelijk vak. 

Wij geven (online) bijles wiskunde voor het voortgezet onderwijs. Onze ervaren bijlesdocent helpt jou graag verder om je sommen te begrijpen en je achterstand in te lopen.

Je wordt voorbereid op je toetsen en examens, zodat je je studieresultaten kan verbeteren. Dit kan net het zetje zijn om over te gaan naar de volgende klas, om je diploma te behalen of het mogelijk maken om wel toegelaten te worden tot de vervolgstudie van jouw dromen!

    

Jan geeft les uit boek

Cursus Snel leren = leuk leren / Cursus Actief leren leren

Huiswerk maken leuk? Dat geldt helaas niet voor iedereen. Wij bieden verschillende cursussen aan. 

Speciaal voor scholieren en studenten die leren lastig of moeilijk vinden, heeft OZC Cascade de cursussen Snel leren = leuk leren en Actief leren leren. Tijdens de cursus ga je aan de slag met het leuker maken van je huiswerk. Maar ook makkelijker, dus meer leren in minder tijd en toch beter onthouden. Wie wil dat niet?

Je krijgt antwoord op vragen, zoals:

  • Hoe pak ik het beste mijn huiswerk of studie aan?
  • Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op?
  • Hoe leer ik sneller lezen en tegelijkertijd beter onthouden?
  • Hoe kan ik dat wat ik leer, langer onthouden?
  • Hoe maak ik leren leuker?
 

Na afloop van deze training kun je ongeveer 2 tot 4 keer sneller lezen. Je leert de gelezen  informatie overzichtelijk samen te vatten door gebruik te maken van een mindmap. Je bent in staat om informatie overzichtelijk te structuren, zodat je ook op een later moment het nog eens terug kan lezen. Meer en makkelijker leren dus in minder tijd! 

Het is mogelijk om in combinatie met deze cursus een leervoorkeur test af te nemen. Wij maken gebruik van de MILS test. Zo heeft de cursus voor jou nog meer effect.

Voor wie is de training geschikt?

De cursussen kunnen in groepjes of individueel gevolgd worden. De training duurt 6 weken, 60 minuten per keer in groepsverband en 45 minuten bij de individuele training. De training is geschikt voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs, MBO, HBO en Universiteit. Deze cursus is ook een heel goed vervolg op onze dyslexiebehandelingen. Voor meer informatie zie: https://www.studielift.nl/

Ervaring uit de praktijk

Martijn heeft bij OZC Cascade de training Studievaardigheden gevolgd. Hij vertelt hoe hij de cursus heeft ervaren en wat het hem heeft gebracht. 

Floris heeft dyslexie en heeft ook deze cursus gevolgd. Luister wat hem deze training heeft opgeleverd. 

Brugklastraining

Duurt het leren je te lang en wil je meer meters maken in een korte tijd? Zit je in groep 8 of op het voortgezet onderwijs? Start dan met de cursus Op weg naar de brugklas bij OZC Cascade.

Wat brengt de cursus 'Op weg naar de brugklas' jou?

De training bestaat uit 6 lessen van een uur bij één van onze orthopedagogen. Dit kan individueel of in groepsverband.
Wat ga je tijdens deze uren doen:

De cursus is een uitstekende basis om op de middelbare school mee aan de slag te gaan. Gecombineerd met de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ krijg je een heel breed pakket aan studievaardigheden aangereikt om de overgang van de basisschool naar de brugklas zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ontdek jouw leerstijl met MILS

Leren is een groot onderdeel binnen het onderwijs, maar iedereen leert op zijn eigen manier. Weet jij welke leerstijl jij hebt? 

Bij OZC Cascade helpen we jouw ontdekken hoe jij het beste leert. Hiervoor maken we gebruik van de MILS test. We vertellen je er graag meer over. Neem gerust contact met ons op.

Wat is studiebegeleiding?

Wat houdt studiebegeleiding in? En voor wie is het bedoeld? Studiebegeleiding is bedoeld voor scholieren en studenten die behoefte hebben aan extra hulp bij hun studie, gericht op het leren. Een passende studiebegeleiding gaat jou ongetwijfeld tijd én meer zelfvertrouwen opleveren.

Als jij het prettig vindt besteden we ook aandacht aan het plannen en organiseren van je huiswerk. Bij OZC Cascade gaan we je tijdens de studiebegeleiding verschillende manieren van leren aanreiken. Ontdek bij ons jouw vorm van leren!

Studiebegeleiding voor scholieren en studenten

Studeer jij al op het VO, MBO of HBO? Blijft lezen of spelling je moeite kosten? Wil je sneller lezen, maar lukt dit niet? Herken jij de kenmerken van dyslexie of dyscalculie bij jezelf? Ofwel, op diverse studieonderdelen mis je zelfvertrouwen en het voordeel van leren.

Kijk dan eens wat wij voor je kunnen betekenen wat betreft studiebegeleiding. Samen met jou kijken we naar de pijnpunten, maken een studieplan die bij je past én gaan er samen voor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen jouw studie kan vervolgen.

Wil je meer weten over studiebegeleiding?

Blogitems

Onze keurmerken

Zij gingen je voor...

Naarmate ik er wekelijks kwam snapte ik de stof steeds beter. En nog belangrijker ik begreep het ook echt. Wat ik ook erg fijn vond is dat de sfeer niet dwingend was , het is niet erg als je iets niet meteen snapt. Er is niet één les geweest dat ik weg ging zonder iets te hebben opgestoken. Ik zou aanraden tijdig te beginnen met de bijles als er bijvoorbeeld een deadline is, zoals je examen.
Erben (15 jaar)
Bijles Wiskunde
Hoewel de hele cursus uit een aantal zeer nuttige onderwerpen bestond, was het snel lezen en je daardoor beter blijven concentreren voor onze zoon de ‘grootste winst’. Hij ziet minder op tegen zijn huiswerk en het heeft hem meer zelfvertrouwen gegeven. Als ouders hebben wij er alle vertrouwen in, dat we dit straks ook in zijn studieresultaten terug zullen zien.
Jolanda (moeder)
Cursus Snel leren = leuk leren
Onze zoon Yelte is vanaf leerjaar 3 VWO door Jan begeleidt voor het vak wiskunde. Een uitdaging (Yelte is hoogbegaafd en heeft ADD) om hem ook op toetsen en toetsuitslagen bij de les te houden, zodat zijn resultaten matchen met zijn kennis en kunde. Jan is met hem aan de slag gegaan en inmiddels is Yelte geslaagd voor het VWO. Zeker dankzij de kennis van Jan en de geduldige en duidelijke manier van bijles geven.
Moeder van Yelte
Bijles Wiskunde
Is het leren leren de belemmerende factor?

Leer leren! Ongetwijfeld dat het leuker wordt.