Heeft je kind extra ondersteuning nodig bij schoolwerk?

Met de hulp van OZC Cascade krijgt jouw kind weer het vertrouwen in zichzelf terug én onderwijs wordt weer leuk!

Studiebegeleiding voor kinderen, scholieren en studenten

Herken jij jouw kind in één of meer van de volgende onderdelen?

Iedereen heeft een eigen stijl van leren. Maar wat nu als je hier niet zelf uit komt? Als je niet weet welke stijl bij jou past? Dan is het mogelijk om vooraf een test af te nemen om jouw leerstijl te bepalen.

Heb je meer hulp nodig in het onderwijs? Dan is het wellicht interessant om gebruik te maken van remedial teaching of een andere vorm van studiebegeleiding bij OZC Cascade.

Ook voor studiebegeleiding voor opleidingen aan het MBO en HBO kun je bij ons terecht. Wij maken samen met jou een plan op maat.

Waarom OZC Cascade

Alles onder één dak

Wij hebben een breed aanbod, hierdoor is er veel mogelijk en kunnen we de begeleiding geven die bij jouw past.

Persoonlijke begeleiding

Onze orthopedagogen en docenten staan voor je klaar.

Korte lijntjes

Wij werken nauw samen met de scholen en betrekken ouders indien gewenst bij de behandeling.

Tevredenheidscijfer 9+

Direct aan de slag, want wij streven er naar om geen wachtlijsten te hebben.

Wat is remedial teaching en studiebegeleiding?

Wat is Remedial teaching en voor wie? Remedial teaching is bijles voor kinderen van de basisschool. Loopt je kind vast op school en heeft het extra hulp nodig? Dan kunnen we bij OZC Cascade uw kind helpen door het inzetten van remedial teaching.

Wat is studiebegeleiding en voor wie? Studiebegeleiding is voor scholieren
en studenten die hulp nodig hebben bij hun studie. Een passende
begeleiding gaat zeker bijdragen aan jouw studie.

Bij OZC Cascade proberen we  tijdens de studiebegeleiding verschillende manieren van leren aan te reiken. Iedereen leert verschillend. Wij gaan uit van de leerstijl van de leerling en maken een plan op maat. 

Ook jouw kind krijgt het voor elkaar om de moeilijke sommen met wiskunde op te lossen. En als het nodig is, besteden we ook aandacht aan het plannen en organiseren van huiswerk.

Mirjam met boeken en vinger omhoog

Ons aanbod

Onderwijs Zorg Centrum Cascade is gespecialiseerd in diagnostiek en behandelen van
dyslexie voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Zit jouw kind op de basisschool en ben je op zoek naar leerondersteuning? Wij helpen jou en je kind graag verder.

Moeite met huiswerktaken of andere studieonderdelen? Laat ons meekijken en samen vinden we een passende leerstijl.

Merith met leerling die op bord schrijft

Remedial teaching basisonderwijs

Heeft je kind extra hulp nodig? Grote klassen, weinig aandacht? Passend onderwijs met kinderen die allemaal hun eigen aanpak nodig hebben is en blijft een belangrijk aandachtspunt.

Veel kinderen uit het basisonderwijs hebben steeds vaker de behoefte aan wat extra hulp en ondersteuning. Bij OZC Cascade bieden wij voor kinderen van de basisschool remedial teaching aan. Wij helpen kinderen bij het inlopen van achterstanden en voorbereiden op toetsen. Hierdoor gaan ze weer met plezier naar school.

Met de inzet de specialisten van OZC Cascade, met veel ervaring in het onderwijs, krijgt het kind weer het vertrouwen in zichzelf terug. De individuele begeleiding kan op de praktijk, op school (in overleg) of online plaatsvinden.

Studiebegeleiding voortgezet en hoger onderwijs

Zit jij op de middelbare school en heb je moeite met leren? Of weet jij niet goed hoe je al je huiswerk kan plannen en organiseren. Misschien ben je veel tijd kwijt aan het maken van huiswerk, ligt je leestempo laag of heb je moeite met wiskunde? 

Onderwijs Zorg Centrum Cascade in Emmeloord biedt studiebegeleiding aan voor scholieren van het Voortgezet Onderwijs en helpt studenten met het leren leren.

Het is mogelijk om vooraf de MILS (Meervoudig Intelligentie Lees Strategieën) af te nemen. Vanuit deze test kunnen wij je helpen met het vinden van de leerstijl die bij jou past.

Nieuwsgierig naar jouw leerstijl? Ontdek een effectieve manier van leren die bij jouw past? Lees dan meer over de MILS en onze cursussen Snel leren = leuke leren en Actief leren leren.

Kosten Remedial teaching en studiebegeleiding

Wil jij remedial teaching, studiebegeleiding of bijles wiskunde? Of wil je ondersteuning bij het plannen en organiseren van je huiswerk?

Laat OZC Cascade jou helpen en ontdek jouw leerstijl. Wil je meer weten over de kosten van deze begeleiding? Neem dan contact met ons op en wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Lieke met boek die wijst

Blogitems

Keurmerken & aangesloten partners

Zij gingen je voor

Cascade heeft onze dochter heel erg geholpen met het leren van de spellingsregels. Ze snapt de regels nu veel beter. Ze kan het nu zelf. Ik ben heel tevreden en geef ze als cijfer een 9.
Moeder van Lien
Remedial teaching
Naarmate ik er wekelijks kwam snapte ik de stof steeds beter. En nog belangrijker ik begreep het ook echt. Wat ik ook erg fijn vond is dat de sfeer niet dwingend was , het is niet erg als je iets niet meteen snapt. Er is niet één les geweest dat ik weg ging zonder iets te hebben opgestoken. Ik zou aanraden tijdig te beginnen met de bijles als er bijvoorbeeld een deadline is, zoals je examen.
Erben (15 jaar)
Bijles Wiskunde
Hoewel de hele cursus uit een aantal zeer nuttige onderwerpen bestond, was het snel lezen en je daardoor beter blijven concentreren voor onze zoon de ‘grootste winst’. Hij ziet minder op tegen zijn huiswerk en het heeft hem meer zelfvertrouwen gegeven. Als ouders hebben wij er alle vertrouwen in, dat we dit straks ook in zijn studieresultaten terug zullen zien.
Jolanda (moeder)
Cursus Snel leren = leuk leren
Studiebegeleiding nodig?

OZC Cascade kan je helpen, zodat jij weer fluitend naar school toe kan gaan.

Waar zijn wij actief

Met onze hoofdlocatie in Emmeloord en behandellocaties in Kampen en Zwolle kunnen we uit verschillende streken kinderen, jongeren en volwassenen hulp bieden. Bij ons kan je o.a. terecht voor dyslexiezorg, kinder- en jeugdpsychologie, dyscalculie en andere leer gerelateerde hulpvragen. 

Wij werken in de gemeenten NOP, Urk, Friesland en IJsselland
(waaronder Steenwijkerland, Zwolle en Kampen).

Wil je graag weten of wij iets voor jou kunnen betekenen, bel ons gerust. Afstand hoeft geen belemmerende factor te zijn.