Maak jij je zorgen over de ontwikkeling van jouw kind?

Wij zijn gespecialiseerd in kinder- en jeugdpsychologie en geven ook ouders begeleiding rondom de problematiek van hun kind

Kinder- en jeugdpsychologie

Maak jij je zorgen om je kind? Heb je het vermoeden dat er iets met je kind aan de hand is, maar je weet niet precies wat? Zijn één of meerdere onderstaande punten herkenbaar voor jouw kind? 

Je kind zit niet lekker in zijn vel en als ouder wil je dan graag helpen, maar soms liggen de problemen dieper en lukt je dat niet alleen.  Dan is kinder- en jeugdpsychologie bij OZC Cascade wellicht de oplossing. De psychologen en orthopedagogen van Onderwijs Zorg Centrum Cascade kunnen jouw kind verder helpen. Daarnaast bieden wij ook ouderbegeleiding. 

Houtenpoppetjes

Waarom OZC Cascade

Persoonlijke begeleiding

Begeleiding door één van onze orthopedagogen of psychologen. Indien gewenst kan er vooraf een onderzoek worden afgenomen

Actief in verschillende regio’s

Wij werken o.a. in de gemeente/regio NOP, Urk, IJsselland (vergoeding mogelijk), Steenwijkerland en Friesland

Wij komen naar de scholen toe

Je kind blijft in de vertrouwde omgeving. Dit voorkomt lange reistijden onder schooltijd.

Tevredenheidscijfer 9+

Wij schakelen snel omdat wij ernaar streven om te werken zonder wachtlijst.

In de put uit de pop

Behandelmethodes kinder- en jeugdpsychologie

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Wij behandelen ook op school!

Kinder- en Jeugdtherapie op maat

Ben jij op zoek naar kinder- of jeugdpsychologie? Wij bieden verschillende soorten onderzoeken en behandelingen aan. Echter werken wij altijd vanuit de hulpvraag van jou of je kind en bieden we kinder- en jeugdtherapie op maat. Op het moment dat de hulpvraag duidelijk is, gaan we op zoek naar een passende behandelmethode in de vorm van een onderzoek en/of behandelingen.

We maken een zorgplan, zodat je kind en jij weten hoe het traject eruit gaat zien en wat de behandeldoelen worden. Ieder zorgplan is helemaal afgestemd op het kind en daardoor is het altijd kinder- en jeugdtherapie op maat.

De meeste tijd van de week brengt je kind door op school. Het kan zijn dat de problemen waar je kind tegen aanloopt niet alleen thuis spelen, maar ook op school spelen. De expertise van 
OZC Cascade ligt zowel in het onderwijs als in de jeugdzorg. Daarom kunnen wij ook passend
leer gerelateerd advies/begeleiding geven voor op school. Bijvoorbeeld wanneer je kind vastloopt op school door ADHD of autisme.

Wil je meer weten over de onderzoeken voor kindertherapie op maat? De verschillende soorten adviezen die wij kunnen geven. Of heb je nu al specifieke vragen, bel ons gerust. Of maak gebruik van het aanmeldformulier voor een eerste gesprek.

Verschil tussen kinder- en jeugdtherapie

Wat is het verschil tussen kindertherapie en jeugdtherapie? Het verschil zit hem vooral in de leeftijd. Kinderen van 6 tot 12 jaar komen voor kindertherapie. Kinderen in de leeftijd van 13-18 jaar vallen onder jeugdpsychologie. Kindertherapie of jeugdpsychologie is speciaal samengesteld voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar.

Een kind dat niet lekker in zijn vel zit uit dit meestal niet in taal, maar door gedrag. Als ouder merk je dat je kind ineens anders reageert of gedraagt. Je maakt je zorgen over hoe het nu verder moet.

Je wilt je kind graag helpen, maar soms weet je niet goed hoe. Het is vervelend voor het kind zelf, maar het heeft ook invloed op de omgeving, zoals de situatie thuis of op school.

Bij een kind die leerproblemen heeft spelen daarnaast vaak ook nog andere problemen. Mogelijk kan kinder- of jeugdpsychologie het kind en ouders verder helpen.

Vergoeding kinder- en jeugdpsychologie

Mijn kind gaat gebruik maken van kinder- en jeugdpsychologie, maar is er recht op een vergoeding? Dit hangt af van de gemeente waar je woont. De afspraken verschillen per gemeenten/regio.

  • Woonachtig in regio IJsselland (Kampen, Zwolle, Steenwijkerland)
    Jeugdzorg wordt na verwijzing van huisarts/jeugdarts/sociaal wijkteam of CJG vergoed.
  • Ben je woonachtig in een andere gemeente?
    Dan is het soms mogelijk om deze zorg vergoed te krijgen via bijvoorbeeld een PGB.
  • Particulier
    Je kunt ook particulier onze hulp inroepen. Er is dan geen verwijzing nodig. Je betaalt de hulp zelf. Het voordeel hiervan is dat de hulp direct inzetbaar is. Wij streven ernaar om geen wachtlijst te hebben.

Wil je meer weten over de vergoeding van kinder- en jeugdpsychologie? Neem dan contact met ons op. Of meld je aan via het aanmeldformulier op onze website.

Zorgthema's voor kinderen en jeugd

OZC Cascade biedt naast kinder- en jeugdpsychologie hulp bij en aan:

Onze blogs

Keurmerken & aangesloten partners

Zij gingen je voor

Ze zijn erg vriendelijk bij OZC Cascade. Mijn zoon voelde zich erg op zijn gemak.
Moeder van Rick
Kindertherapie
De samenwerking met Cascade verloopt altijd vriendelijk met een duidelijk advies. Wij kunnen als school altijd terecht met vragen als we twijfelen over een dyslexieonderzoek. Het fijne voor de kinderen is dat het onderzoek en de behandeling in principe op school gebeurt, dus geen reistijd. De adviezen die we krijgen zijn goed bruikbaar binnen de school. Ook na de behandeling kunnen we ten alle tijde bij Cascade aankloppen met vragen.
Ineke Hendriks (ib'er)
Dr. Schaepmanschool
Goede begeleiding, zelfs in corona-tijd. Een hele mooie vooruitgang geboekt. Hartelijk bedankt voor alles Kelly.
Marcel Altena (vader)
Dyslexiebehandelingen
Heeft jouw kind hulp en ondersteuning nodig?

Wij bieden kennis en ervaring.

Waar zijn wij actief

Met onze hoofdlocatie in Emmeloord en behandellocaties in Kampen en Zwolle kunnen we uit verschillende streken kinderen, jongeren en volwassenen hulp bieden. Bij ons kan je o.a. terecht voor dyslexiezorg, kinder- en jeugdpsychologie, dyscalculie en andere leer gerelateerde hulpvragen. 

Wij werken in de gemeenten NOP, Urk, Friesland en IJsselland
(waaronder Steenwijkerland, Zwolle en Kampen).

Wil je graag weten of wij iets voor jou kunnen betekenen, bel ons gerust. Afstand hoeft geen belemmerende factor te zijn.