Maak jij je zorgen over de ontwikkeling van jouw kind?

Wij zijn gespecialiseerd in kinder- en jeugdpsychologie en geven ook ouders begeleiding rondom de problematiek van hun kind

Kinder- en Jeugdpsychologie

Zijn één of meerdere punten herkenbaar voor jouw kind…

Je kind zit niet lekker in zijn vel en als ouder wil je dan graag helpen, maar soms liggen de problemen dieper en lukt je dat niet alleen. Heb je het vermoeden dat er iets met je kind aan de hand is, maar je weet niet precies wat? Dan is kinder- en jeugdtherapie wellicht de oplossing. De psychologen en orthopedagogen van Onderwijs Zorg Centrum Cascade helpen jouw kind graag verder.

Waarom OZC Cascade

Persoonlijke begeleiding

Begeleiding door één van onze orthopedagogen of psychologen. Wij maken een plan op maat.

Korte wachtlijst

Wij schakelen snel en streven ernaar om te werken met een korte wachtlijst.

Actief in verschillende regio’s

Regio IJsselland (vergoeding via Jeugdzorg), NOP, Urk en Friesland

Wij komen naar de scholen toe

Je kind blijft in de vertrouwde omgeving. Dit voorkomt lange reistijden onder schooltijd.

Kindertherapie & Jeugdtherapie

Bij OZC Cascade bieden we alle zorg onder één dak. Soms is er niet één hulpvraag, maar speelt er meer. 

We zijn er onder andere voor kinderen met…

Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.

Ons aanbod

Wij bieden begeleiding aan voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar en hun ouders.  

Wat kunnen we voor jou betekenen? 

Werkwijze Kinder- en Jeugdtherapie

Ben jij op zoek naar kinder- of jeugdtherapie? Wij bieden verschillende soorten onderzoeken en behandelingen aan. We werken wij altijd vanuit de hulpvraag van ouders en/of kind. Kinder- en jeugdtherapie wordt op maat aangeboden. Op het moment dat de hulpvraag duidelijk is, gaan we op zoek naar een passende behandelmethode in de vorm van een onderzoek en/of behandelingen.

We maken een zorgplan, zodat je kind en jij weten hoe het traject eruit gaat zien en wat de behandeldoelen worden. Ieder zorgplan is helemaal afgestemd op het kind en daardoor is het altijd kinder- en jeugdtherapie op maat.

De meeste tijd van de week brengt je kind door op school. Het kan zijn dat de problemen waar je kind tegen aanloopt niet alleen thuis spelen, maar ook op school spelen. De expertise van OZC Cascade ligt zowel in het onderwijs als in de jeugdzorg. Daarom kunnen wij ook passend leer gerelateerd advies/begeleiding geven voor op school. Bijvoorbeeld wanneer je kind vastloopt op school door ADHD of autisme.

Wil je meer weten over de onderzoeken voor kindertherapie op maat? De verschillende soorten adviezen die wij kunnen geven. Of heb je nu al specifieke vragen, bel ons gerust. Of maak gebruik van het aanmeldformulier voor een eerste gesprek.

wachtkamer

Ouderbegeleiding

Een kind dat niet lekker in zijn vel zit uit dit meestal niet in taal, maar door gedrag. Als ouder merk je dat je kind ineens anders reageert of gedraagt en dat het niet goed gaat met je kind. Je maakt je zorgen over hoe het nu verder moet. Je wilt je kind graag helpen, maar soms weet je niet goed hoe. Het is vervelend voor het kind zelf, maar het heeft ook invloed op de omgeving. Het gedrag van je kind kan invloed hebben op de rest van het gezin of op school.

Samenwerken met ouders tijdens de behandeling is erg belangrijk. Ouderbegeleiding heeft vaak een positief effect op de behandeling. Ouderbegeleiding bestaat o.a. uit het ontvangen van informatie en uitleg over een eventuele diagnose. Hoe meer inzicht ouders krijgen hoe beter zij in staat zijn om de opvoeding af te stemmen op hun kind. Ook geven wij handvaten,  zodat je thuis en in andere situaties weet hoe je kan reageren op je kind. Ook is er ruimte voor al je vragen. 

Iedere ouder wil tenslotte het beste voor zijn of haar kind!

Vergoeding vanuit de Jeugdzorg

Mijn kind gaat gebruik maken van kinder- en jeugdtherapie, maar is er recht op een vergoeding? Dit hangt af van de gemeente waar je woont. De afspraken verschillen per gemeenten/regio.

  • Woonachtig in regio IJsselland (Kampen, Zwolle, Steenwijkerland)
    Jeugdzorg wordt na verwijzing van huisarts/jeugdarts/sociaal wijkteam of CJG vergoed.
  • Ben je woonachtig in een andere gemeente?
    Dan is het soms mogelijk om deze zorg vergoed te krijgen via bijvoorbeeld een PGB.
  • Particulier
    Je kunt ook particulier onze hulp inroepen. Er is dan geen verwijzing nodig. Je betaalt de hulp zelf. Het voordeel hiervan is dat de hulp direct inzetbaar is. Wij streven ernaar om geen wachtlijst te hebben.

Wil je meer weten over de vergoeding van kinder- en jeugdpsychologie? Neem dan contact met ons op. Of meld je aan via het aanmeldformulier op onze website.

Zorgthema's voor kinderen en jeugd

OZC Cascade biedt naast kinder- en jeugdpsychologie hulp bij en aan:

Onze blogs

Veelgestelde vragen kinder- en jeugpsychologie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Inhoud accordeon

Keurmerken & aangesloten partners

Zij gingen je voor

Ze zijn erg vriendelijk bij OZC Cascade. Mijn zoon voelde zich erg op zijn gemak.
Moeder van Rick
Kindertherapie
De samenwerking met Cascade verloopt altijd vriendelijk met een duidelijk advies. Wij kunnen als school altijd terecht met vragen als we twijfelen over een dyslexieonderzoek. Het fijne voor de kinderen is dat het onderzoek en de behandeling in principe op school gebeurt, dus geen reistijd. De adviezen die we krijgen zijn goed bruikbaar binnen de school. Ook na de behandeling kunnen we ten alle tijde bij Cascade aankloppen met vragen.
Ineke Hendriks (ib'er)
Dr. Schaepmanschool
Goede begeleiding, zelfs in corona-tijd. Een hele mooie vooruitgang geboekt. Hartelijk bedankt voor alles Kelly.
Marcel Altena (vader)
Dyslexiebehandelingen
Heeft jouw kind hulp en ondersteuning nodig?

Wij bieden kennis en ervaring.

Waar zijn wij actief

Met onze hoofdlocatie in Emmeloord en behandellocaties in Kampen en Zwolle kunnen we uit verschillende streken kinderen, jongeren en volwassenen hulp bieden. Bij ons kan je o.a. terecht voor dyslexiezorg, kinder- en jeugdpsychologie, dyscalculie en andere leer gerelateerde hulpvragen. 

Wij werken in de gemeenten NOP, Urk, Friesland en IJsselland
(waaronder Steenwijkerland, Zwolle en Kampen).

Wil je graag weten of wij iets voor jou kunnen betekenen, bel ons gerust. Afstand hoeft geen belemmerende factor te zijn.