Breintraining

Verbeter de executieve vaardigheden van u zelf of uw kind d.m.v. het oefenen met een software programma.

Bij Onderwijs Zorg Centrum Cascade in Emmeloord bieden we breintraining aan

Soms gaat het leren niet zo gemakkelijk. Dit heeft voor een deel met intelligentie te maken, maar voor een nog groter deel met de executieve functies. Dit zijn functies in je hersenen die het gedrag regelen. Deze regelen bijv. of je iets goed kunt onthouden, of dat je makkelijk kan starten met je werk, je inzicht krijgt in opdrachten of dat je goed kunt concentreren. Executieve functies zijn dus erg belangrijk voor het leren en studeren.

Werkgeheugentraining van 7 t/m 16 jaar

Voor de training van het werkgeheugen(korte termijn geheugen) gebruiken we Jungle Memory dit is een software programma. Het werkgeheugen kan nieuwe informatie een tijdje vasthouden, bewerken, maar ook informatie aanroepen vanuit het lange termijn geheugen. Het werkgeheugen vormt de basis van het leren.

Door het werkgeheugen te trainen, traint uw kind het vermogen om informatie te onthouden terwijl hij/zij informatie aan het bewerken is.

Het is mogelijk om dit programma te volgen als onderdeel van een ander traject van OZC Cascade.
Jungle Memory is dan wekelijks een onderdeel van de les en er moet dagelijks 15 minuten worden geoefend op telefoon/tablet of computer.

Extra kosten zijn eenmalig € 55,00 voor de licentie. Het is ook mogelijk om dit programma los te volgen.

Verwerkingssnelheid vanaf 6 jaar t/m volwassenen

Voor de training van de verwerkingssnelheid, concentratie en het werkgeheugen gebruiken we Aquasnap dit is een software programma. Deze cognitieve functies zijn erg belangrijk bij het leren.

In een mooie en rustgevende onderwaterwereld kan de cliënt een serie oefeningen doen. Vooraf doet de cliënt een test en het programma selecteert oefeningen waarmee de cliënt aan de slag gaat.

Het is mogelijk om dit programma te volgen als onderdeel van een ander traject van OZC Cascade.
Aquasnap is dan wekelijks een onderdeel van de les en er moet dagelijks 15 minuten worden geoefend op telefoon/tablet of computer.

Extra kosten zijn eenmalig € 45,- (3 maand), € 75,- (half jaar) of €100,- (jaar) voor de licentie.

Aquasnap is altijd een onderdeel van een ander les/sessie, het is niet mogelijk om dit programma los te volgen.

Wilt u uzelf of uw kind aanmelden?