Faalangsttraining

Voor wie: Individueel of in groepjes

Ieder kind heeft wel een last van stress of een beetje gezonde spanning.  Maar bij sommige kinderen loopt deze stress en spanning zo hoog op dat ze niet meer kunnen presteren en zelfs fysieke klachten kunnen krijgen (zweten, buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid , etc). Het kan zelfs gebeuren dat er zoveel stress en spanning ontstaat waardoor er een enorm angst gevoel ontstaat waardoor een kind tijdens het moment van presteren een black out krijgt.

In deze gevallen is er geen sprake meer van gezonde spanning en moet er ingegrepen worden om het kind verder te helpen. In deze gevallen biedt een faalangstreductietraining een uitkomst.

Een faalangstreductietraining helpt uw kind om te ontspannen, om sterker te staan, eigen kwaliteiten te ontdekken en niet helpende en negatieve gedachten om te zetten naar helpende positieve gedachten waardoor weer een fijner gevoel ontstaat.

Wilt u uw kind aanmelden?

Opbouw training

Uitleg over faalangst en de gevolgen ervan

  • Leren omgaan met faalangst
  • Persoonlijke leerdoelen
  • Het leren omzetten van negatieve niet-helpende gedachten in  helpende positieve gedachten
  • Lichaamsgericht werken (denk aan fysieke en mentale krachtoefeningen om sterk te leren staan, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, yogahoudingen, braingym en visualisaties)
  • Spelletjes en oefeningen om de eigen kwaliteiten te ontdekken
  • Verschillende non-verbale werkvormen (denk aan  bijvoorbeeld tekenen en drama- en expressieoefeningen)

De verschillende non- verbale werkvormen doen meer, dan woorden kunnen zeggen en zullen uw kind een trots gevoel gaan geven.

Deze training is een effectieve training om, vanuit kracht en rust in jezelf, sterk in het leven te staan. De training is niet alleen geschikt voor kinderen met (eventuele) faalangst, maar ook geschikt voor het bewerkstelligen van een positief zelfbeeld bij uw kind. Uw kind zal zien dat er altijd iets bij jezelf te vinden is waar je trots op kan en mag zijn.

Voor deze training maken we gebruik van verschillende methodes. De keuze is afhankelijk van de leeftijd en de hulpvraag van het kind.

Wat zijn de kosten?