Schrijven (fijne motoriek)

Schrijven leren met de methode Schrijfdans.

Vaak gaan leerproblemen samen met een slordig handschrift. Voor deze kinderen heeft OZC Cascade de methode Schrijfdans.

Schrijfdans is een schrijf- en bewegingsmethode om de kinderen spelenderwijs een vlot, vloeiend en veerkrachtig handschrift aan te leren. Schrijven is bewegen en bewegen vraagt om muziek. De muzikale begeleiding schept een natuurlijke balans tussen spanning en ontspanning. Vooral bij kinderen bij wie het leren schrijven moeizaam verloopt. Het schrijven op muziek zorgt voor een toename van elasticiteit en veerkracht, wat zich laat zien in lichaamsuitdrukking en in het handschrift.

Wilt u uzelf of uw kind aanmelden?

Wat houdt de methode Schrijfdans in?

Wij schrijven op kleine en grote, ruwe en gladde oppervlakken en in de lucht. Overal kunnen schrijfoefeningen worden uitgevoerd.

Bij Schrijfdans wordt veel gebruikt gemaakt van speciaal gecomponeerde muziek. Dit kan weer helpen bij het aanleren van een persoonlijk en soepel handschrift. Schrijfdans is ook zeer geschikt voor kinderen uit het speciaal onderwijs en voor veel mensen die zich een onduidelijk handschrift hebben aangewend.

Deze methode kan ingezet worden in combinatie met remedial teaching (bijv. spellingbegeleiding) of als individueel traject. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk.

Wat kost deze training?