Heb je moeite met leren?

Bijles in Emmeloord voor het Voortgezet Onderwijs

Zit jij op de middelbare school en heb je moeite met leren? Vind je het bijvoorbeeld lastig om al die Engelse, Franse of Duitse woordjes te onthouden? Of heb je moeite met wiskunde?

Misschien ben je veel tijd kwijt aan het maken van huiswerk of ligt je leestempo laag?

Onderwijs Zorg Centrum Cascade in Emmeloord biedt bijles aan voor scholieren van het Voortgezet Onderwijs. Wij helpen jou met het zoeken naar jouw ideale leerstijl zodat je weer met plezier naar school gaat.

Hoe gaat dat, bijles?

Als je bijles bij OZC Cascade volgt dan kom je wekelijks naar onze praktijk. Blijkt het dat het beter is als je vaker komt? Ook dat is mogelijk.

Tijdens de bijlessen proberen we jou verschillende manieren van leren te laten zien. Samen met jou zoeken we uit wat jouw leerstijl is. Vervolgens maken we samen een plan, helemaal toegespitst op jou. Het doel? Bijv. dat je de woordjes van Engels en Frans goed kan onthouden en je ze niet na één dag vergeten bent.

Indien gewenst kunnen wij hiervoor de leervoorkeuren test afnemen de MILS ( Meervoudige Intelligentie LeerStrategieën).

Ook kijken we samen naar het plannen en organiseren van het huiswerk. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Wat werkt voor jou?

Als je moeite hebt met het vlot lezen van een tekst(bijv. omdat je dyslexie hebt) dan kunnen we je leren snellezen. Je tempo gaat dan 2 á 3 keer omhoog.

We doen meer dan alleen bijles geven

OZC Cascade doet meer dan alleen lesgeven. We houden nauw contact met alle belangrijke partijen rondom de leerling zoals: ouders, zorgcoördinator, mentor enz. Wij gaan zelfs met u mee naar school, als dat de leerling helpt.

Mocht er verder onderzoek nodig zijn naar de leerproblemen dan staat een team van specialisten voor uw klaar.

Speciale onderwijsbehoeften?

Heb je speciale onderwijsbehoeften vanwege ADHD, ASS of ben je langdurig ziek?
Wij zijn specialisten in het leren en werken ook vanuit een PGB.

Op onze praktijk in Emmeloord geven wij bijles voor de volgende vakken

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Wiskunde
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Scheikunde
  • Natuurkunde
Bijles

Inschrijven bijles voortgezet onderwijs en huiswerkbegeleiding