Brugklastraining Op weg naar de Brugklas

Leerlingen van groep 8 verlaten de basisschool en na een welverdiende zomervakantie starten ze op het Voortgezet Onderwijs. Ze gaan nieuwe mensen leren kennen, krijgen nieuwe uitdagingen en leren nieuwe dingen. Leuk! Maar voor sommige leerlingen ook heel spannend.

Deze training is bedoeld voor leerlingen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de overstap van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs.

Ook geschikt voor kinderen die onvoldoende weerbaar zijn omdat ze op de basisschool last hebben van pesten of andere problemen hebben met hun leeftijdsgenoten zoals onhandig in contact of angstig.

Wilt u uw kind aanmelden?

Wat houdt de Brugklastraining in?

De overgang naar het Voortgezet Onderwijs geeft deze kinderen een nieuwe start en om te voorkomen dat de problemen van de basisschool zich zullen herhalen, geeft deze training een goede basis.

Kinderen die deze cursus volgen zullen meestal met meer plezier en zelfvertrouwen naar hun nieuwe school gaan. In een klein groepje(max.4) of individueel oefent uw kind vaardigheden die hij of zij goed kan gebruiken op de school. Er zijn in totaal 6 bijeenkomsten die gegeven worden door een orthopedagoog. 

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Met zelfvertrouwen naar school gaan
  • Opkomen voor jezelf
  • Pesten en omgaan met conflicten
  • Plannen en organiseren van schoolwerk
  • Focuslezen
  • Woordjes leren

Wat kost de brugklastraining?

Groepstraining tarief € 250,00
Individueel € 65,00 per sessie.
inclusief cursusboek t.w.v. € 15,00 en overige materialen.

Weten wat de volgende startdatum is?