Brugklastraining

Leerlingen van de groep 8 van de basisscholen uit Emmeloord en de dorpen in de Noordoostpolder, verlaten de basisschool en na een welverdiende zomervakantie starten ze op het Voortgezet Onderwijs. Ze gaan nieuwe mensen leren kennen, krijgen nieuwe uitdagingen en leren nieuwe dingen. Leuk! Maar voor sommige leerlingen ook heel spannend.

Deze training is bedoeld voor leerlingen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de overstap van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs.

Bijvoorbeeld voor kinderen die op de basisschool gepest worden of andere problemen hebben met hun leeftijdsgenoten zoals onhandig in contact of angstig. Deze kinderen zijn onvoldoende weerbaar.

Wilt u uw kind aanmelden?

Wat houdt de Brugklastraining in?

De overgang naar het Voortgezet Onderwijs geeft deze kinderen een nieuwe start en om te voorkomen dat de problemen van de basisschool zich zullen herhalen, geeft de training “Sterker naar de basisschool” een goede basis.

Kinderen die deze cursus volgen zullen meestal met meer plezier en zelfvertrouwen naar hun nieuwe school gaan. In een klein groepje(max.5) oefent uw kind vaardigheden die hij of zij goed kan gebruiken op de school. Er zijn in totaal 6 bijeenkomsten.

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Zelfvertrouwen en emoties
  • Verbreden van gespreksonderwerpen en kritiek geven
  • Opkomen voor jezelf
  • Pesten en omgaan met conflicten
  • Samenwerken en omgaan met elkaar
  • Plannen en organiseren van schoolwerk

Wat kost de brugklastraining?

Kosten € 250,00 inclusief cursusboek t.w.v. € 15,00 en overige materialen

Weten wat de volgende startdatum is?