Brugklastraining Op weg naar de Brugklas

Leerlingen van de groep 8 verlaten de basisschool en na een welverdiende zomervakantie starten ze op het Voortgezet Onderwijs. Ze gaan nieuwe mensen leren kennen, krijgen nieuwe uitdagingen en leren nieuwe dingen. Leuk! Maar voor sommige leerlingen ook heel spannend.

Deze training is bedoeld voor leerlingen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de overstap van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs.

Bijvoorbeeld voor kinderen die op de basisschool gepest worden of andere problemen hebben met hun leeftijdsgenoten zoals onhandig in contact of angstig. Deze kinderen zijn onvoldoende weerbaar.

Wilt u uw kind aanmelden?

Wat houdt de Brugklastraining in?

De overgang naar het Voortgezet Onderwijs geeft deze kinderen een nieuwe start en om te voorkomen dat de problemen van de basisschool zich zullen herhalen, geeft deze training een goede basis.

Kinderen die deze cursus volgen zullen meestal met meer plezier en zelfvertrouwen naar hun nieuwe school gaan. In een klein groepje(max.5) of individueel oefent uw kind vaardigheden die hij of zij goed kan gebruiken op de school. Er zijn in totaal 6 bijeenkomsten.

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Met zelfvertrouwen naar school gaan
  • Opkomen voor jezelf
  • Pesten en omgaan met conflicten
  • Plannen en organiseren van schoolwerk
  • Focuslezen
  • Woordjes leren

Wat kost de brugklastraining?

Groepstraining tarief € 250,00 inclusief cursusboek t.w.v. € 15,00 en overige materialen.
Individueel € 60,00 per sessie.

Weten wat de volgende startdatum is?